Beleven voor 2 personen

CapCabin Odoorn

Heerlijk relaxend op de veranda van het ‘Tenthouse’ na een lange wandeling of keuvelend met z’n tweeën op de verdiepte loungebank met uitzicht over het prachtige Drentse landschap waarbij bos, weilanden en ruige natuur met grote grazers elkaar afwisselen, geniet je hier van je latte macchiato, je drankje of ’s avonds van een BBQ op de Basterd.

CapCabin Odoorn is gelegen aan de rand van het gezellige dorp Odoorn en op loopafstand van het centrum met supermarkt, bakker, enkele restaurantjes, lunchroom en ijssalon.

Een Tenthouse van CapCabin is uniek in Europa en valt het beste te omschrijven als een combinatie tussen een ‘tiny house’ en een safaritent. De tenthouses worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd en geëxploiteerd (zie hierna). Het tiny house-gedeelte is volledig geïsoleerd (vloer, wanden en ook dak), het voldoet aan de strengste isolatiewaarden volgens het Bouwbesluit met onder andere triple beglazing, het heeft een airconditioning die kan verwarmen in de winter en koelen in de zomer en is voorzien van een volledig uitgeruste keuken en badkamer. Daardoor kan je het gehele jaar – zomer en winter – prettig en comfortabel vertoeven in dit Tenthouse.

Ook prettig en comfortabel slapen is mogelijk. In het Tenthouse staat een heerlijk groot 2 persoons Auping bed met een volledig circulair matras en een frame van gerecycled materiaal en opgemaakt met linnen beddengoed. De keuken en badkamer zijn voorzien van thee- en handdoeken van ongebleekt biologisch katoen.

Voorzieningen

Het 2 persoons Tenthouse heeft de volgende voorzieningen:

  Woonkamer met comfortabel zitgedeelte
  Volledig uitgeruste keuken

  Volledig uitgeruste keuken (o.a. Nespresso-koffiezetapparaat en melkopschuimer) met eettafel en twee eettafelstoelen.

  Volledig uitgeruste badkamer

  Volledig uitgeruste badkamer met douche, wastafel, inbouw kranen en wc.

  Slaapkamer

  Slaapkamer met tweepersoons Auping-bed bestaand uit een volledig circulair matras en een frame van volledig gerycled materiaal en opgemaakt met linnen lakens en linnen dekbed- en kussenovertrek.

  Airconditioning

  Het Tenthouse is voorzien van airconditioning die in de winter kan verwarmen en kan koelen in de zomer. Ook is het Tenthouse voorzien van mechanische ventilatie (luchtafvoer) met vocht- en CO2-sensor,

  Buitenvoorzieningen

  Veranda onder het gespannen tentdoek over de volledige breedte van het Tenthouse met een Basterd BBQ en een verdiepte en comfortabele loungebank. Vanaf de veranda en loungebank heb je prachtig uitzicht op het Drentse landschap met de grote grazers en de Odoornerdennen in de verte.

  Tarieven

  • CapCabin Odoorn wordt per minimaal twee dagen (2 nachten) verhuurd,
  • Tarief per nacht bedraagt € 115,- per nacht,
  • Schoonmaak, de opmaak van de bedden met linnen bedlinnen en hand- en theedoeken van ongebleekt biologisch katoen bedraagt € 60,- (wel bezemschoon achterlaten),
  • Toeristenbelasting conform verordening 2022 gemeente Borger-Odoorn € 1,50 p.p.p.n.
  CabCabin interieur

  Inbegrepen

  • Opgemaakte bedden met linnen beddengoed,
  • Hand- en theedoeken van ongebleekt biologisch katoen voor keuken en badkamer,
  • Verbruik water en elektriciteit (o.b.v. normaal verbruik), ook evt. verbruik van het opladen van elektrische fietsen,
  • Fantastisch uitzicht!

  Aankomst en vertrek

  • Aankomst vanaf 15.00 uur, vertrek voor 10.00 uur,
  • In- en uitchecken is contactloos met behulp van een ‘tag’ en/of met een app op je smartphone.

  Reisgezelschap

  CapCabin Odoorn bestaat nu uit een 2 persoons CapCabin. Dit Tenthouse is daarmee geschikt voor twee personen. Baby’s en kinderen tot en met 12 jaar (maximaal 1 kind) kunnen gratis verblijven, wel graag in eigen slaapmiddelen voorzien. Als je zoon of dochter in een eigen tentje wil slapen, dan kan dat ook. Er is ruimte zat rondom het Tenthouse. Graag vooraf vermelden en zelf in deze kampeermiddelen voorzien.

  CapCabin werkt momenteel aan een 5 persoons Tenthouse. Deze wordt straks naast het 2 persoons Tenthouse geplaatst. Ben je geïnteresseerd? Volg dan de ontwikkelingen op deze site of via social media.

  Activiteiten

  Naast wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden zijn er diverse mogelijkheden voor jong en oud om er een dag of dagdeel te vertoeven, zowel bij mooi weer als bij regen. Hieronder volgt een aantal opties. Dit zijn deels de bekende dagactiviteiten. Ook hebben we juist een aantal minder bekende – maar wel heel originele – dagactiviteiten toegevoegd aan dit lijstje. Voor meer tips voor de mooiste plekjes en origineelste adresjes, kijk op de facebookpagina van drentseparels.nl.

   

  • Wildlands Emmen
  • Boomkroonpad Borger
  • Kabouterland Exloo
  • Kamp Westerbork
  • Hunebedcentrum Borger
  • Galerie Wildevuur Hooghalen
  • Museumdorp Orvelte
  • Openluchtmuseum Ellert en Brammert Schoonoord
  • Blauwe bessen plukken bij Landwinkel Goense in Marwijksoord

  Boeken

  Een verblijf bij CapCabin Odoorn kan geboekt worden op natuurhuisje.nl. Als je op onderstaande knop klikt word je gelijk doorverwezen naar ons Tenthouse op de site van natuurhuisje.nl. Hier kan je ook de nog beschikbare data zien.

  Natuur en Omgeving

  Odoorn is gelegen op de Hondsrug in Drenthe. Op de Hondsrug en daarmee rondom Odoorn liggen meerdere natuurgebieden. Pal ten Noorden van Odoorn – hier kijkt het Tenthouse op uit – liggen de Odoornerdennen. Dit bos bevindt zich op een voormalige zandverstuiving. Ooit is dit bos aangelegd door de boeren om een eind te maken aan de overlast van het stuifzand op de akkers. Nu is het een mooi en gevarieerd natuurgebied. Op diverse plekken zijn nog prachtige heidevelden met grote jeneverbesstruiken. Deze delen waren vroeger te heuvelachtig om te ontginnen.

  CabCabin natuur

  Op steenworpafstand van Odoorn ligt boswachterij Exloo. Hier wisselen gesloten naald- en loofbossen, open heide en stuifzanden elkaar af. In het bos aan de Noord-Westkant van Exloo bevindt zich een uniek bos. In de jaren 70 raasde er een storm over Nederland en veel van het bos in Exloo werd toen verwoest. Een deel van dit verwoeste bos is toen bewust niet opgeruimd en daardoor is hier een uniek natuurgebied tot ontwikkeling gekomen met schapenpark. Het glooiende landschap maakt deze boswachterij tot een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen, te mountainbiken of paard te rijden.

  Iets voorbij Exloo ligt het UNESCO Global Geopark met een bezoekerscentrum in het dorp Borger. Hier wordt het verhaal vertelt van het unieke landschap van Oost-Drenthe met een historie die teruggaat tot in de IJstijd, waarbij het ijs en het smeltwater het landschap van heuvelruggen en beekdalen met de vele keien uit Scandinavië heeft gecreëerd. Deze grote keien werden 5000 jaar geleden door de Hunebedbouwers gebruikt om er hun grafmonumenten van te bouwen. Deze hunebedden zijn nog altijd te bewonderen (en te beklimmen). Een van deze hunebedden ligt in Odoorn.

  Zo heeft Drenthe nog talrijke andere natuurgebieden. Op de site van de Provincie Drenthe is hier veel informatie over te vinden.

  Ligging

  CapCabin Odoorn is ideaal gelegen. Het ligt precies aan de rand van het dorp en grenst direct aan het Drentse landschap. Diverse wandelingen of tochten voor fiets en mountainbike starten gelijk vanuit het Tenthouse terwijl de warme broodjes bij de bakker of de boodschappen voor de BBQ in de supermarkt lopend gehaald kunnen worden in het centrum van Odoorn.

  Routebeschrijving

  Het adres van CapCabin Odoorn is Exloërweg 8, 7873BW te Odoorn. Echter het Tenthouse ligt helemaal aan de achterzijde van het perceel aan de Tipweg. Als je vanuit het centrum van Odoorn naar de Exloërweg 8 rijdt, rij dan dit adres voorbij tot net buiten de bebouwde kom (richting Exloo). Daar heb je direct na het bord ‘einde bebouwde kom’ rechts de Tipweg met een scherpe bocht ‘terug’. Neem deze weg en na circa 200 meter aan je rechterhand ligt CapCabin Odoorn.