Selecteer een pagina

CapCabin

2 tot 5 personen

5 persoons veranda

Een tenthouse van CapCabin is uniek in Europa en valt het beste te omschrijven als een combinatie van een ‘tiny house’ en een safaritent. De tenthouses worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd en geëxploiteerd (zie hierna). Het tenthouse is volledig geïsoleerd (vloer, wanden en ook dak), het voldoet aan de strengste isolatiewaarden volgens het Bouwbesluit met onder andere triple beglazing, het heeft een airconditioning die kan verwarmen in de winter en koelen in de zomer en is voorzien van een volledig uitgeruste keuken en badkamer. Daardoor kan je het gehele jaar – zomer en winter – prettig en comfortabel vertoeven in dit tenthouse.

Ook prettig en comfortabel slapen is mogelijk. In het tenthouse staat een heerlijk groot 2 persoons Auping bed en drie eenpersoonsbedden van 90x220cm. Alle Auping matrassen, dekbedden en kussens zijn volledig circulair en opgemaakt met linnen beddengoed. De keuken en badkamer zijn voorzien van thee- en handdoeken van ongebleekt biologisch katoen.

Vanaf €135 per nacht

Voorzieningen

Het 5 persoons Tenthouse heeft de volgende voorzieningen:

Woonkamer met comfortabel zitgedeelte
Volledig uitgeruste keuken

Volledig uitgeruste keuken (o.a. Nespresso-koffiezetapparaat en melkopschuimer) met eettafel en vijf eettafelstoelen (en eventueel een kinderstoel).

Volledig uitgeruste badkamer

Volledig uitgeruste badkamer met douche, wastafel en wc.

Slaapkamer 1

Slaapkamer met tweepersoons Auping-bed bestaand uit een volledig circulair matras en een frame van volledig gerycled materiaal en opgemaakt met linnen lakens en linnen dekbed- en kussenovertrek. De scheiding tussen de woonkamer en deze slaapkamer is van canvas om het gevoel van kamperen te versterken.

Slaapkamer 2

Slaapkamer met drie eenpersoonsbedden met Auping-matrassen van 90x220cm. Ook deze matrassen zijn volledig circulair en opgemaakt met linnen beddengoed. Deze slaapkamer heeft houten (en geïsoleerde) tussenwanden zodat er een goede geluidsdichting is tussen deze slaapkamer en de rest van het tenthouse.

Airconditioning

Het Tenthouse is voorzien van airconditioning die in de winter kan verwarmen en kan koelen in de zomer. Ook is het Tenthouse voorzien van mechanische ventilatie (luchtafvoer) met vocht- en CO2-sensor.

Buitenvoorzieningen

Veranda onder het gespannen tentdoek over de volledige breedte (circa 10m breed) van het tenthouse met een Basterd BBQ en een ronde, verdiepte en comfortabele zitkuil. Vanaf de veranda en zitkuil heb je prachtig uitzicht op het Drentse landschap met een schaapskudde in de verte.

eettafel en keuken
1 persoonsbed
eettafel met gasten
vader leest kinderen voor
wastafel en spiegel

Tarieven

 • CapCabin Odoorn wordt per weekend (3 nachten, vrijdag tot maandag), per 2 dagen doordeweeks (dus 2 + 2 nachten, maandag tot vrijdag) of per gehele week (7 nachten, vrijdag tot vrijdag of maandag tot maandag) verhuurd,
 • Tarief per nacht in laagseizoen (muv schoolvakanties) bedraagt €135,- per nacht per 2 personen + €5,- voor iedere extra persoon,
 • Tarief per nacht in middenseizoen (muv schoolvakanties) bedraagt
  € 145,- per nacht per 2 personen + €5,- voor iedere extra persoon,
 • Tarief per nacht in de voorjaars-, mei- en herfstvakantie bedraagt €170,- per nacht per 2 personen + €5,- voor iedere extra persoon,
 • Tarief per nacht in hoogseizoen (zomer-, kerstvakantie, Pinksteren, hemelvaart en Pasen bedraagt €230,- per nacht per 2 personen + €5,- voor iedere extra persoon,
 • Schoonmaak en inclusief linnen bedlinnen en handdoeken van biologisch katoen en inclusief het opmaken van de bedden bedraagt €90,- (wel bezemschoon achterlaten en de BBQ dient door jullie zelf schoongemaakt te worden),
 • Maximaal 1 huisdier (hond) is toegestaan, tarief bedraagt €5,- per nacht,
 • Toeristenbelasting conform verordening 2022 gemeente Borger-Odoorn €1,50 p.p.p.n.
Inbegrepen

 • Opgemaakte bedden met linnen beddengoed,
 • Hand- en theedoeken van ongebleekt biologisch katoen voor keuken en badkamer,
 • Verbruik water en elektriciteit (o.b.v. normaal verbruik).

Aankomst en vertrek

 • Aankomst vanaf 15.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Activiteiten

mountainbiken
Naast wandelen, fietsen of paardrijden zijn er diverse mogelijkheden voor jong en oud om er een dag of dagdeel te vertoeven, zowel bij mooi weer als bij regen. Hieronder volgt een aantal opties. Dit zijn bekende dagactiviteiten. Ook hebben we juist een aantal minder bekende – maar wel heel originele – dagactiviteiten toegevoegd aan dit lijstje. Voor meer tips voor de mooiste plekjes en origineelste adresjes, kijk op de facebookpagina van drentseparels.nl.

 

 • Wildlands Emmen
 • Boomkroonpad Borger
 • Kabouterland Exloo
 • Kamp Westerbork
 • Hunebedcentrum Borger
 • Galerie Wildevuur Hooghalen
 • Museumdorp Orvelte
 • Openluchtmuseum Ellert en Brammert Schoonoord
 • Blauwe bessen plukken bij Landwinkel Goense in Marwijksoord

Natuur en omgeving

Odoorn is gelegen op de Hondsrug in Drenthe. Op de Hondsrug en daarmee rondom Odoorn liggen meerdere natuurgebieden. Pal ten Noorden van Odoorn – hier kijkt het Tenthouse op uit – liggen de Odoornerdennen. Dit bos bevindt zich op een voormalige zandverstuiving. Ooit is dit bos aangelegd door de boeren om een eind te maken aan de overlast van het stuifzand op de akkers. Nu is het een mooi en gevarieerd natuurgebied. Op diverse plekken zijn nog prachtige heidevelden met grote jeneverbesstruiken. Deze delen waren vroeger te heuvelachtig om te ontginnen.

Op steenworpafstand van Odoorn ligt boswachterij Exloo. Hier wisselen gesloten naald- en loofbossen, open heide en stuifzanden elkaar af. In het bos aan de Noord-Westkant van Exloo bevindt zich een uniek bos. In de jaren 70 raasde er een storm over Nederland en veel van het bos in Exloo werd toen verwoest. Een deel van dit verwoeste bos is toen bewust niet opgeruimd en daardoor is hier een uniek natuurgebied tot ontwikkeling gekomen met schapenpark. Het glooiende landschap maakt deze boswachterij tot een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen, te mountainbiken of paard te rijden.

Iets voorbij Exloo ligt het UNESCO Global Geopark met een bezoekerscentrum in het dorp Borger. Hier wordt het verhaal vertelt van het unieke landschap van Oost-Drenthe met een historie die teruggaat tot in de IJstijd, waarbij het ijs en het smeltwater het landschap van heuvelruggen en beekdalen met de vele keien uit Scandinavië heeft gecreëerd. Deze grote keien werden 5000 jaar geleden door de Hunebedbouwers gebruikt om er hun grafmonumenten van te bouwen. Deze hunebedden zijn nog altijd te bewonderen (en te beklimmen). Een van deze hunebedden ligt in Odoorn.

Zo heeft Drenthe nog talrijke andere natuurgebieden. Op de site van de Provincie Drenthe is hier veel informatie over te vinden.

omgeving uitzicht en zon
omgeving uitzicht heide en bos

Ligging

CapCabin Odoorn is ideaal gelegen. Het ligt precies aan de rand van het dorp en grenst direct aan het Drentse landschap. Diverse wandelingen of fietstochten starten gelijk vanuit het tenthouse terwijl de warme broodjes bij de bakker of de boodschappen voor de BBQ in de supermarkt lopend gehaald kunnen worden in het centrum van Odoorn.

Routebeschrijving

Het adres van CapCabin Odoorn is Exloërweg 8, 7873BW te Odoorn. Echter het Tenthouse ligt helemaal aan de achterzijde van het perceel aan de Tipweg. Als je vanuit het centrum van Odoorn naar de Exloërweg 8 rijdt, rij dan dit adres voorbij tot net buiten de bebouwde kom (richting Exloo). Daar heb je direct na het bord ‘einde bebouwde kom’ rechts de Tipweg met een scherpe bocht ‘terug’. Neem deze weg en na circa 200 meter aan je rechterhand ligt CapCabin Odoorn.