Beleven voor 5 personen

CapCabin Odoorn

Heerlijk ontspannen op de veranda na een lange wandeling of keuvelend met z’n vijven op de veranda of ‘in’ de ronde zitkuil met uitzicht over het werkelijk prachtige Drentse landschap waarbij weilanden en natuurgebieden elkaar afwisselen, geniet je hier van je latte macchiato, je drankje of ’s avonds van een BBQ op de Basterd.

CapCabin Odoorn is gelegen aan de rand van het gezellige zanddorp Odoorn en op loopafstand, via een zandweggetje, van het centrum met supermarkt, bakker, enkele restaurantjes, lunchroom en ijssalon. Er staan op deze locatie nu twee CapCabins, een 5 persoons en een 2 persoons. Ze staan los van elkaar met rondom voldoende ruimte en elk met hun eigen uitzicht op het Drentse landschap.

CapCabin 5 persoons tenthouse
Een tenthouse van CapCabin is uniek in Europa en valt het beste te omschrijven als een combinatie van een ‘tiny house’ en een safaritent. De tenthouses worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd en geëxploiteerd (zie hierna). Het tenthouse is volledig geïsoleerd (vloer, wanden en ook dak), het voldoet aan de strengste isolatiewaarden volgens het Bouwbesluit met onder andere triple beglazing, het heeft een airconditioning die kan verwarmen in de winter en koelen in de zomer en is voorzien van een volledig uitgeruste keuken en badkamer. Daardoor kan je het gehele jaar – zomer en winter – prettig en comfortabel vertoeven in dit tenthouse.

Ook prettig en comfortabel slapen is mogelijk. In het tenthouse staat een heerlijk groot 2 persoons Auping bed en drie eenpersoonsbedden van 90x220cm. Alle Auping matrassen, dekbedden en kussens zijn volledig circulair en opgemaakt met linnen beddengoed. De keuken en badkamer zijn voorzien van thee- en handdoeken van ongebleekt biologisch katoen.

Voorzieningen

Het 5 persoons Tenthouse heeft de volgende voorzieningen:

  Woonkamer met comfortabel zitgedeelte
  Volledig uitgeruste keuken

  Volledig uitgeruste keuken (o.a. Nespresso-koffiezetapparaat en melkopschuimer) met eettafel en vijf eettafelstoelen (en eventueel een kinderstoel).

  Volledig uitgeruste badkamer

  Volledig uitgeruste badkamer met douche, wastafel en wc.

  Slaapkamer 1

  Slaapkamer met tweepersoons Auping-bed bestaand uit een volledig circulair matras en een frame van volledig gerycled materiaal en opgemaakt met linnen lakens en linnen dekbed- en kussenovertrek. De scheiding tussen de woonkamer en deze slaapkamer is van canvas om het gevoel van kamperen te versterken.

  Slaapkamer 2

  Slaapkamer met drie eenpersoonsbedden met Auping-matrassen van 90x220cm. Ook deze matrassen zijn volledig circulair en opgemaakt met linnen beddengoed. Deze slaapkamer heeft houten (en geïsoleerde) tussenwanden zodat er een goede geluidsdichting is tussen deze slaapkamer en de rest van het tenthouse.

  Airconditioning

  Het Tenthouse is voorzien van airconditioning die in de winter kan verwarmen en kan koelen in de zomer. Ook is het Tenthouse voorzien van mechanische ventilatie (luchtafvoer) met vocht- en CO2-sensor.

  Buitenvoorzieningen

  Veranda onder het gespannen tentdoek over de volledige breedte (circa 10m breed) van het tenthouse met een Basterd BBQ en een ronde, verdiepte en comfortabele zitkuil. Vanaf de veranda en zitkuil heb je prachtig uitzicht op het Drentse landschap met een schaapskudde in de verte.

  Tarieven

  • CapCabin Odoorn wordt per weekend (3 nachten, vrijdag tot maandag), per 2 dagen doordeweeks (dus 2 + 2 nachten, maandag tot vrijdag) of per gehele week (7 nachten, vrijdag tot vrijdag of maandag tot maandag) verhuurd,
  • Tarief per nacht in laagseizoen (muv schoolvakanties) bedraagt € 135,- per nacht per 2 personen + € 5,- voor iedere extra persoon,
  • Tarief per nacht in middenseizoen (muv schoolvakanties) bedraagt € 145,- per nacht per 2 personen + € 5,- voor iedere extra persoon,
  • Tarief per nacht in de voorjaars-, mei- en herfstvakantie bedraagt € 170,- per nacht per 2 personen + € 5,- voor iedere extra persoon,
  • Tarief per nacht in hoogseizoen (zomer-, kerstvakantie, Pinksteren, hemelvaart en Pasen bedraagt € 230,- per nacht per 2 personen + € 5,- voor iedere extra persoon,
  • Schoonmaak en inclusief linnen bedlinnen en handdoeken van biologisch katoen en inclusief het opmaken van de bedden bedraagt € 90,- (wel bezemschoon achterlaten en de BBQ dient door jullie zelf schoongemaakt te worden),
  • Maximaal 1 huisdier (hond) is toegestaan, tarief bedraagt € 5,- per nacht,
  • Toeristenbelasting conform verordening 2022 gemeente Borger-Odoorn € 1,50 p.p.p.n.
  CapCabin eettafel met zicht naar buiten

  Inbegrepen

  • Opgemaakte bedden met linnen beddengoed,
  • Hand- en theedoeken van ongebleekt biologisch katoen voor keuken en badkamer,
  • Verbruik water en elektriciteit (o.b.v. normaal verbruik).

  Aankomst en vertrek

  • Aankomst vanaf 15.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

  Reisgezelschap

  CapCabin Odoorn bestaat nu uit een 2 en een 5 persoons CapCabin. Beide tenthouses zijn afzonderlijk te huur. Het 5 persoons tenthouse is geschikt voor twee tot vijf personen.

  Activiteiten

  Naast wandelen, fietsen of paardrijden zijn er diverse mogelijkheden voor jong en oud om er een dag of dagdeel te vertoeven, zowel bij mooi weer als bij regen. Hieronder volgt een aantal opties. Dit zijn bekende dagactiviteiten. Ook hebben we juist een aantal minder bekende – maar wel heel originele – dagactiviteiten toegevoegd aan dit lijstje. Voor meer tips voor de mooiste plekjes en origineelste adresjes, kijk op de facebookpagina van drentseparels.nl.

   

  • Wildlands Emmen
  • Boomkroonpad Borger
  • Kabouterland Exloo
  • Kamp Westerbork
  • Hunebedcentrum Borger
  • Galerie Wildevuur Hooghalen
  • Museumdorp Orvelte
  • Openluchtmuseum Ellert en Brammert Schoonoord
  • Blauwe bessen plukken bij Landwinkel Goense in Marwijksoord

  Boeken

  Een verblijf bij CapCabin Odoorn kan geboekt worden op natuurhuisje.nl. Als je op onderstaande knop klikt word je gelijk doorverwezen naar ons Tenthouse op de site van natuurhuisje.nl. Hier kan je ook de nog beschikbare data zien.

  Duurzaamheid

  De productie van de CapCabins wordt zo bewust als mogelijk gedaan. Dit houdt in zo circulair mogelijk, zo ‘bio-based’ mogelijk en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met materialen met een verantwoorde herkomst. Zo werkt CapCabin bij voorkeur met leveranciers die nadenken over recycling. De installaties van elke CapCabin zijn gebaseerd op het ‘all-electric’ principe en zijn daarmee gasloos. De isolatiewaarden van het complete tenthouse voldoen aan de strenge eisen van het huidige Bouwbesluit. Zo worden dikke pakketten vlas toegepast als isolatiemateriaal in de wanden, vloeren en het dak en zijn de ruiten voorzien van triple beglazing. Daarmee is het tenthouse zeer energiezuinig in gebruik. De CO2 die nog vrijkomt bij de productie en de plaatsing van de CapCabins wordt gecompenseerd door bomenaanplant. Voor de productie van elke CapCabin worden 100 bomen geplant. Daarnaast plant CapCabin Odoorn een boom voor elke boeking.

  Natuur en Omgeving

  Odoorn is gelegen op de Hondsrug in Drenthe. Op de Hondsrug en daarmee rondom Odoorn liggen meerdere natuurgebieden. Pal ten Noorden van Odoorn – hier kijken beide tenthouses op uit – liggen de Odoornerdennen. Dit bos bevindt zich op een voormalige zandverstuiving. Ooit is dit bos aangelegd door de boeren om een eind te maken aan de overlast van het stuifzand op de akkers. Nu is het een mooi en gevarieerd natuurgebied. Op diverse plekken zijn nog prachtige heidevelden met grote jeneverbesstruiken. Deze delen waren vroeger te heuvelachtig om te ontginnen.

  CapCabin luchtfoto

  Op steenworpafstand van Odoorn ligt boswachterij Exloo. Hier wisselen gesloten naald- en loofbossen, open heide en stuifzanden elkaar af. In het bos aan de Noord-Westkant van Exloo bevindt zich een uniek bos. In de jaren 70 raasde er een storm over Nederland en veel van het bos in Exloo werd toen verwoest. Een deel van dit verwoeste bos is toen bewust niet opgeruimd en daardoor is hier een uniek natuurgebied tot ontwikkeling gekomen met schapenpark. Het glooiende landschap maakt deze boswachterij tot een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen of paard te rijden.

  Iets voorbij Exloo ligt het UNESCO Global Geopark met een bezoekerscentrum in het dorp Borger. Hier wordt het verhaal vertelt van het unieke landschap van Oost-Drenthe met een historie die teruggaat tot in de IJstijd, waarbij het ijs en het smeltwater het landschap van heuvelruggen en beekdalen met de vele keien uit Scandinavië heeft gecreëerd. Deze grote keien werden 5000 jaar geleden door de Hunebedbouwers gebruikt om er hun grafmonumenten van te bouwen. De hunebedden zijn nog altijd te bewonderen. Een van deze hunebedden ligt in Odoorn.

  Zo heeft Drenthe nog talrijke andere natuurgebieden. Op de site van de Provincie Drenthe is hier veel informatie over te vinden.

  Ligging

  CapCabin Odoorn is ideaal gelegen. Het ligt precies aan de rand van het dorp en grenst direct aan het Drentse landschap. Diverse wandelingen of fietstochten starten gelijk vanuit het tenthouse terwijl de warme broodjes bij de bakker of de boodschappen voor de BBQ in de supermarkt lopend gehaald kunnen worden in het centrum van Odoorn.

  Routebeschrijving

  Het adres van CapCabin Odoorn is Exloërweg 8, 7873BW te Odoorn. Echter het Tenthouse ligt helemaal aan de achterzijde van het perceel aan de Tipweg. Als je vanuit het centrum van Odoorn naar de Exloërweg 8 rijdt, rij dan dit adres voorbij tot net buiten de bebouwde kom (richting Exloo). Daar heb je direct na het bord ‘einde bebouwde kom’ rechts de Tipweg met een scherpe bocht ‘terug’. Neem deze weg en na circa 200 meter aan je rechterhand ligt CapCabin Odoorn.