Over ons

Ons verhaal

Bart en Gerben zijn neven van elkaar. Bart heeft 3 jaar geleden het tentenbouwbedrijf (verhuur van feest- en evenementententen) van zijn vader overgenomen die dat op zijn beurt destijds weer van zijn vader (onze opa) had overgenomen. Dit tentenbouwbedrijf bestaat nu circa 100 jaar. Gerben is de afgelopen 20 jaar actief geweest als vastgoedontwikkelaar waarvan de laatste 10 jaar zelfstandig en verhuurde ‘zijn uren’ aan (duurzame) vastgoedontwikkelingen.

Circa anderhalf jaar geleden spraken wij elkaar weer eens. Het tentenbouwbedrijf zat in zwaar weer als gevolg van gecancelde feesten en evenementen door COVID. En bij Gerben zat een bepaalde ‘onrust’ omdat hij niet werkte aan een ‘eigen’ project, product of concept. Dit heeft ertoe geleid dat wij samen CapCabin zijn gestart.

CapCabin uitzicht

Al snel zaten we op één lijn wat we precies wilden bouwen en ontwikkelen, nl. duurzame Tenthouses met een kekke inrichting voor de (verblijfs-)recreatiemarkt. Ook het idee van een volledig geïsoleerd huisje met veranda onder een groot en sterk tentdoek was als snel geboren. Nieuw in Europa en de manier waarop wij dit aanvliegen nieuw wereldwijd! Om dit vervolgens voor elkaar te krijgen, daar hebben we toen anderhalf jaar over gedaan.

Wij hebben ervoor gekozen om gelijktijdig te bouwen en te ontwerpen + te engineren. Dit bouwen doen we zelf en dat doen we in een feesttent van Bart op een bedrijfsterrein in Dalfsen. We hebben een wandzaag, een tafel-cirkelzaag, een afkortzaag, diverse freesmachines en andere machines gekocht en zijn zelf aan de slag gegaan. De reden dat we in Dalfsen aan het timmeren zijn, is omdat dit min of meer het geografische midden is tussen beide woonplaatsen. Het ontwerpen en engineren doen we samen met twee constructeurs, een architect, een bouwfysicus, een brandveiligheidsdeskundige en een adviseur op het gebied van het Bouwbesluit (zodat de Tenthouses aan de BENG voldoen) en met heel veel leveranciers. Deze afgelopen anderhalf was een grote leercurve!

CapCabin uitzicht

Het Tenthouse concept staat nu en bestaat uit vier type Tenthouses, te weten een 2 persooons, een 5 persoons, een 7 persoons en een 18 persoons. We bouwen deze Tenthouses modulair. Het eerste 2 persoons Tenthouse staat in Odoorn, bij Bart achter op het erf met fantastisch uitzicht! We kunnen nu eindelijk mensen laten zien waar we al die tijd mee bezig waren, want het blijkt toch lastig uitleggen dat je huizen bouwt die eruitzien als een grote safaritent.

CabCabin tentconstructie

We bouwen nu aan het 5 persoons Tenthouse. Dit wordt duidelijk een broer van het 2 persoons Tenthouse alleen dan een behoorlijk stuk groter. Dit wordt ook echt een heel vet Tenthouse! De veranda van deze 5 persoons wordt heel groot en krijgt net als z’n kleine broer ook een BBQ-spot waar het tentdoek een extra grote ‘curve’ maakt (met Basterd BBQ) en een verzonken loungebank. In dit geval wordt de loungebank rond van vorm, eigenlijk een soort ronde ‘zitkuil’. We hebben een patent-aanvraag ingediend, deze aanvraag loopt nu. En idem voor een modelrechtbescherming. Al met al een behoorlijk traject waar we ons ingestort hebben, maar ook wel een heel gaaf traject! Als je het leuk vindt om onze vorderingen te volgen, volg ons op Instagram of op Facebook, zie beide linkjes hieronder.

Social Media